Bruna Matić

YMS tečaj:

Drum Encounters

Školovanje:

Srednja škola za popularnu i jazz glazbu (udaraljkaš, bubnjar popularne i jazz glazbe, 2010 – 2014, Zagreb), Sveučilište za glazbu i izvedbenu umjetnost (2014 – 2018, Graz, Austrija), Codarts Sveučilište za glazbu (2018 – 2020, Rotterdam, Nizozemska).

Certifikati i diplome:

Bachelor Of Arts (Graz, Austria), Master Of Music (Rotterdam, Nizozemska)

Glazbena postignuća:

Bruna je započela svoju glazbenu karijeru 2012. godine, kao članica Big banda Hrvatske glazbene mladeži (HGM) pod vodstvom Sigija Feigla. Iste je godine sudjelovala u aranžiranjima, snimanjima i nastupima s kantautoricama Ernom Imamović (EP ”On the Level”) i Irenom Žilić (EP ”Days of Innocence”). 

Nastupajući kao članica Lela Kaplowitz Trio, ostvarila je suradnju sa Zdenkom Kovačiček na festivalu u Vip Clubu u Zagrebu 2013. godine.

Sudjelovala je kao perkusionist i bubnjar na Runjićevim večerima 2013. i 2014. godine, te nastupala na festivalu Nove Nade jazza ”Marjan Marjanović” 2014. godine. 

Bila je članica nekoliko bendova od kojih se ističu Mel And Little Thunders (Gypsy swing bend iz Zagreba, 2013 – 2014), Davor Križić Experiment (2015 – 2016) i Maja’s Jazz Enthusiasm (bend zagrebačke jazz pjevačice Maje Rivić, 07/2018), The Frajle.

Od njenih važnijih suradnji ističe se ona s Jazz orkestrom HRT-a (nastup skladbe ”The Sleeping Ghost” izvedene na koncertu Nove skladbe i uvrštene u emisiju Vrijeme je za jazz, koncert ”New Generation” u kojem je sudjelovala kao solist, nastup skladbe ”Call of the Void” izvedene na koncertu Nove skladbe, Jazz orkestar feat. David Liebman), sa zagrebačkim kantautorom Filipom Fantonijem (snimanje novog albuma Filip Fantoni 2016. godine) te suradnja s Antom Gelom u vidu nastupa na dodjeli nagrade ”Vladimir Nazor” Ministarstva Kulture. 

Osnivačica je bendova Bruna Matić Quartet i Bruna Matić Organic Quartet u kojima nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji. U lipnju 2019. godine izdan je album prvijenac Bruna Matić Quarteta “Two Weeks After Midnight” izdavača Aquarius Records.

Osvojila je nagradu Hrvatske glazbene unije Status u kategoriji ”Mlada nada jazza” 2015. godine, te istu nagradu u kategoriji Jazz bubnjevi 2020. godine.

Osim sa svojim bendom (Bruna Matić Quartet) nastupa i s Miro Kadoić Quartetom i Ginom Damjanović te surađuje s Jazz orkestrom HRT-a.