Dino Antonić

YMS tečaj:

Class Vocals

Školovanje:

Osnovna glazbena škola Ivan Matetić Ronjgov, Rijeka

Glazbena postignuća:

Dino je rođen 1986. godine u Rijeci, gdje pohađa i osnovnu glazbenu školu. Sa 7 godina pridružuje se dječjem zboru “Morčići” te ostvaruje pjevačke i glumačke uloge u HNK “Ivan pl. Zajc” u Rijeci, sudjelujući u ostvarenjima kao što su „Turandot“, „Priče iz bečke šume“, „Vježbanje života“, „Ero s onoga svijeta“, te „Čovjek zvijer i krepost“.

Od 2000. do 2004. godine djeluje s vokalnom skupinom Putokazi. 

Osniva pjevački zbor Studentski Vokalni Studio Rijeka, 2008. koji i danas djeluje pod nazivom Vokalni Studio Rijeka, a 2009. osniva a capella mješovitu vokalnu skupinu Octachord, u kojoj kao voditelj i pjevač osvaja brojne nagrade i postignuća na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima izvodeći SATB pop, gospel, jazz i swing izvedbe.

Bio je i finalist 2. sezone pjevačkog natjecanja Hrvatska traži zvijezdu (2010.). Godinu nakon, sudjeluje u mjuziklu “Footloose” u ulozi Willarda, pod redateljskom palicom Igora Barberića. Suradnju ponavljaju 2016. godine na mjuziklu “Pacijenti”.

Na prestižnom međunarodnom festivalu Slavianski Bazaar u Rusiji predstavlja Hrvatsku.

Na festivalu ČAnsonfest sudjeluje više puta te osvaja dvije nagrade: 2017. osvaja prvu nagradu za najbolju šansonu s pjesmom “Moj bit će celi svit”, a 2020. osvaja  istu nagradu s pjesmom “Dota”.

Od 2015. radi kao vokalni trener na svim sezonama dječjeg pjevačkog televizijskog showa RTL Zvjezdice te održava vokalne radionice za djecu u Šibeniku, Splitu i Rijeci.

U mjuziklu “AIDA” pod režijom Dore Ruždjak Podolski pjeva kao dio ansambla, a u seriji “Dnevnik velikog Perice” posuđuje pjevački glas naslovnom liku.

Sudjeluje na brojnim festivalima, a na festivalu Grobnička Skala 2012. godine osvaja nagradu za najbolju interpretaciju, 2. nagradu stručnog žirija te 3. nagradu publike. Na festivalu Melodije Istre i Kvarnera s autorskom pjesmom “Pepel i prah” osvaja nagradu za najbolju interpretaciju.

Dino je trenutno frontmen benda Dino Antonić & 4Shades kao i pjevač vokalnog gospel sastava “The Messengers” u Zagrebu. Također je stalni zaposlenik pjevačkog ansambla Gradskog kazališta Komedija u Zagrebu te voditelj ženske vokalne skupine Sonas.