Filip Pavić

YMS tečajevi:

Guitar Encounters, Classical Guitar, Six Strings Adventure

Školovanje:

Univerzitet za glazbu i izvedbene umjetnosti Graz (prod. Guido Jeszenski)

Certifikati i diplome:

Master of Music (Univerzitet za glazbu i izvedbene umjetnosti Graz, 2019.)

Glazbena postignuća:

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i  izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog.

Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.

Završava master studij jazz gitare u Grazu 2019. godine, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima (Matija Dedić, Saša Nestorović, Kruno Levačić i mnogi drugi), redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August).

Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status: 2019. godine za mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista.

U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita” s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcije publike i struke, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.

Uz bogato sviračko iskustvo, Filip ima i višegodišnje pedagoško iskustvo, posebice kao profesor pop, rock i jazz gitare te jazz harmonije.