Ivana Mišić

YMS tečaj:

Flute

Školovanje:

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog, Muzička akademija u Zagrebu, seminari: Renata Penezić, Wally Hase, Emmanuel Pahud, Michael Martin Kofler, Matej Zupan, Andrea Oliva, András Adorján, Anna Garzuly, Hansgeorg Schmeiser, Martin Belič, Marko Zupan, Carlo Jans, Renata Greiss, Jean-Claude Gerard

Certifikati i diplome:

Mag.mus. Muzička akademija u Zagrebu (prof. Renata Penezić), 2017., Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu

Glazbena postignuća:

Ivana je rođena u Zagrebu 1993. godine, a svoju glazbenu naobrazbu započela je s 9 godina u razredu prof. Carmen Fuchs u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u kojoj je i maturirala u razredu prof. Vesne Črnigoj. Po završetku srednje glazbene škole i III. opće gimnazije uspješno upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu diplomiravši 2017. godine odličnim uspjehom u klasi prof. Renate Penezić.

Uz redovno glazbeno obrazovanje, usavršavala je svoje glazbeno umijeće pohađajući brojne seminare eminentnih glazbenika i pedagoga u Hrvatskoj i inozemstvu kao što su: Renata Penezić, Wally Hase, Emmanuel Pahud, Michael Martin Kofler, Matej Zupan, Andrea Oliva, András Adorján, Anna Garzuly, Hansgeorg Schmeiser, Martin Belič, Marko Zupan, Carlo Jans, Renata Greiss, Jean-Claude Gerard.

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu te prvih nagrada na državnim natjecanjima HDGPP-a, a na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo osvojila je treću nagradu. 

Tijekom studija uspješno je završila dvogodišnji jazz modul. Nastupala je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra, kao član Jazz ansambla i solist Jazz orkestra Muzičke akademije pod vodstvom prof. Saše Nestorovića, te se istaknula solističkim nastupom u KD Vatroslava Lisinskog u projektu Harmonija disonance.

S pijanistom Mladenom Grgićem djeluje u duu, a s pijanisticom Zrinkom Ivančić Cikojević održavala je recitale u Hrvatskoj. Od prosinca 2018. do prosinca 2019. bila je zaposlena kao prva solo flauta (vođa dionice) Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra gdje je surađivala s eminentnim međunarodnim i domaćim dirigentima, vodila sekcijske probe te svirala dionice prve flaute kako simfonijskog tako i opernog programa. Također, u nekoliko navrata je surađivala sa Zagrebačkom Filharmonijom te Orkestrom Opere HNK u Hrvatskoj i inozemstvu.