Ivana Vukojević

YMS tečaj:

Flute

Školovanje:

Osnovna i srednja glazbena škola Franje Kuhača u Osijeku, Muzička akademija u Zagrebu

Certifikati i diplome:

Mag.mus. Muzička akademija u Zagrebu (prof. Renata Penezić); rektorova nagrada najučenica generacije 2009./2010.- 2012./2013., dobitnica Diplome Darko Lukić

Glazbena postignuća:

Ivana glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku upisuje s devet godina. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u klasi prof. Tomislave Karačić Šoljić. Kroz svoje školovanje sudjelovala je na brojnim natjecanjima iz flaute, solfeggia i komorne glazbe.

Dobitnica je desetak prvih nagrada iz flaute. Bila je i dobitnica prve nagrade i laureat na natjecanju Flauta Aurea u Zagrebu. Dobila je posebnu pohvalu žirija na međunarodnom online natjecanju Fluteflight Online Competition 2020. u Engleskoj. 

Kao članica raznih komornih sastava tijekom osnovne i srednje škole osvojila je četiri prve i jednu drugu državnu nagradu. Kao član puhačkog kvinteta Sirius osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, te drugu državnu nagradu. Također je članica tria Lux s kojim osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Giovani musicisti u Trevisu. 

Usavršavala se na mnogim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su Renata Penezić, Karolina Šantl Zupan, Matej Zupan, Ana Domančić, Felix Renggli, Luisa Sello, Hansgeorg Schmeiser, Pierre-Yves Artaud, Carlo Jans, Dejan Gavrić, Robert Dick, Nicole Esposito, Qiling Chen, Sanquing Chen, Jurgen Franz, Mario Carolli, Valerie Debaele, Olga Ivusheikova, Wally Hase, Jan Ostry. 

Bila je članica BISYOC orkestra mladih na Malti te sudjelovala u projektu “PurPur” orkestra mladih u Italiji.

Dugi niz godina surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim orkestrom mladih, ansamblom Col legno, ansamblom Camerata Zagreb, Cantus ansamblom, Hrvatskim komornim orkestrom. 

Članica je Zagrebačkog ansambla flauta, jedinog ansambla takve vrste u Hrvatskoj s kojim je gostovala na nekoliko međunarodnih flautističkih festivala (Španjolska, Makedonija, Slovenija, Austrija, Singapur). Sa Zagrebačkim ansamblom flauta snimila je CD pod nazivom Carousel. Također, članica je i novonastalog ansambla OKTOS.

Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkog orkestra mladih, Tamburaškog orkestra ˝Gaj˝.

Jednoglasnom odlukom žirija 52. tribine Darko Lukić izabrana je kao dobitnica Diplome Darko Lukić. Za održani recital na tribini dobila je Rektorovu nagradu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s odličnim uspjehom u klasi prof. Renate Penezić. 

Trenutno je zaposlena na mjestu prve flaute u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija.