Jasmina Bojić

YMS tečajevi:

Hobby, Violin

Školovanje:

Glazbena škola Franje Kuhača u Osijeku, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, tečaj violine prof. Anne Kandiskaye, stručno usavršavanje na temu ‘’Aspekti izvodilačke prakse stare glazbe’’, stručno usavršavanje na temu ‘’Bilježenje glazbenog diktata iz literature uz pomoć slušne analize audio zapisa’’, tečaj violine prof. Armina Sešeka

Certifikati i diplome:

Magistra muzike – violina, (prof. Davor Philips), Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu

Glazbena postignuća:

Jasmina upisuje osnovnu glazbenu školu sa 7 godina. Za vrijeme školovanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu ostvaruje brojne suradnje s raznim izvođačima, kao što su HGM jazz orkestari Zagreb jazz strings (pod ravnanjem Sigi Feigla), Zagrebački omladinski orkestar, Zagrebački orkestar mladih, Hrvatskim komornim orkestrom te s kantautoricom Ninom Bajsić kao predgrupa Michaelu Kiwanuki.

Na Multimedijalnoj kolibi stvara autorsku glazbu te djeluje kao izvođačica i voditeljica radionica za djecu. Od 2018. stvara autorsku glazbu za Radioteatar te također djeluje i kao izvođačica, voditeljica radionica za djecu i voditeljica društvenih mreža.

U HNK u Zagrebu djeluje kao tutti violinistica u predstavama kao što su “Orašar”, “Zaljubljen u tri naranče”, “La boheme” te “Čarobna frula” od sezone 2013./2014. do danas.

Od 2013. godine djeluje u gudačkom kvartetu Libra. S njima je nastupala u popularnim emisijama A strana, The Voice i Zvijezde pjevaju pod producentskom palicom Nikše Bratoša te surađivala s glazbenicima kao što su Oliver Dragojević, Urban, Frajle, Doris Dragović, Luce, Detour, Pavel i Parni Valjak.

Jasmina je i koncertna majstorica i suosnivačica ansambla Col legno za izvođenje moderne glazbe. Svirala je i na Splitskom ljetu (2014.), u predstavi No Logo Operation (prod. Vrum i Kainkollektiv, 2014.) te je djelovala kao honorarna suradnica u HNK Rijeka (2018.). U projektu Ministarstva kulutre “Drvo koje je pjevalo” djeluje kao koautorica i izvođačica (2018.).