Jurica Leikauff

YMS tečajevi:

Music Adventure, Play For Keeps, Piano Forte

Školovanje:

Osnovna glazbena škola Požega, Srednja glazbena škola u Varaždinu (crkvene orgulje, prof. Mario Penzar), Srednja glazbena škola Vatroslav Lisinski u Zagrebu (prof. Jasna Šumak Picek), Kärntner Landeskonservatorium, Klagenfurt (jazz klavir, prof. Robert Bargad)

Certifikati i diplome:

Mag. mus. jazz pianist, Kärntner Landeskonservatorium, Klagenfurt (2013.)

Glazbena postignuća:

Jurica je rođen 1979. Godine, a klavir počinje svirati već s 4 godine, slijedom čega upisuje osnovnu glazbenu školu u Požegi. Tada skuplja i svoja prva profesionalna iskustva nastupajući u televizijskim emisijama Turbo Limach Show, Modri Biser Rovinja te HRTIĆ HITIĆ, gdje je pratio Vesnu Pisarović na klaviru.

Uslijedio je upis u srednju glazbenu školu u Varaždinu na smjeru crkvenih orgulja, a dugogodišnju ljubav prema jazzu, bluesu i rocku ispunjava nastupajući sa školskim bendom Dixieland te s grupom Atlanta iz Požege, s kojom 1995. izdaje prvi album.

Po dolasku u Zagreb 1998. godine, počinje svirati sa zagrebačkim bendovima Funky Town i Telefon Blues Band, s kojima prati pjevače kao što su Massimo, Oliver Dragojević, Dado Topić, Nina Badrić, Zdenka Kovačićek, Ivana Kindl, Ervin Baučić te mnogi drugi. Iste godine započinje i suradnju s legendarnim Dinom Dvornikom, u čijem pratećem bendu svira te djeluje kao studijski glazbenik idućih 10 godina.

Klavijaturist Prljavog Kazališta postaje 2001. godine, te s njima snima niz albuma i nastupa na nebrojeno puno koncerata i turneja po cijelom svijetu.

S Igorom Geržinom surađuje na albumima “One Click World”, “Bucket List” te “Svim na zemlji” te osvajaju nagradu Porin, a s Vorih Blues Bandom pobjeđuje na Croatian Blues Challenge-u. Jurica je višestruki dobitnik nagrade Status za klavijature. 

Izdaje samostalni instrumentalni album “Leikauff Rush”2016. godine za kojeg osvaja više nominacija za Porin. Nagrađen je također i Fender Music Awardom.

Od 2010. godine nositelj je statusa samostalnog umjetnika te je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Kao predavač teorije moderne glazbe i klavira djeluje već više od 15 godina.