Marko Duvnjak

YMS tečaj:

Drum Encounters

Glazbena postignuća:

Marko je svoj prvi set bubnjeva dobio s 14 godina te ubrzo kreće snimati bubnjeve, udaraljke i trubu za razne bendove i izvođače. Pridružuje se bendu Belfast Food kao trubač, a 2006. godine kao bubnjar nastupa na Euroviziji s Claudijom Beni.

U 2010. i 2011. godini svira u TV emisiji Supertalent i te sa zvijezdama emisije odlazi na turneju po cijeloj Hrvatskoj. S bendom Voices of Nature snima album Abazar; postaje član Olja’zz banda i odlazi na turneju s Markom Toljom te za Vocal Studio Maraton snima bubnjeve za razne glazbenike.

Internacionalnu karijeru započinje 2012. godine, kada postaje član benda Andreasa Gabaliera, s kojima odlazi na turneju Volks Rock’n’Roller Tour, na čijem zadnjem koncertu snimaju live DVD u Wiener Stadthalleu. Na turneju Home Sweet Home odlaze 2013., a 2014. Nastupaju na TV emisiji Gabalier – Die Volks Rock’n’Roll s Andreasom i gostima (Zucchero, Scorpions, Status Quo, The Baseballs, The Boss Hoss, Peter Kraus, Voxxclub, Imelda May, Sarah Connor, Jeanette Biedermann).  

Na kraju 2012. godine, Marko se pridružuje bendu Buđenje, s kojima snima album Ljubav nema pravila. Svira u mjuziklu Crna kuća s kojim odlazi na turneju. 2015. godine pridružuje se bendu Leteći odred.

Sudjeluje na petodnevnom Drum Campu – Blood, Sweat and Tears, u sklopu najvećeg europskog glazbenog festivala Frankfurt Musikmesse 2016., zajedno s bubnjarskim velikanima kao što su Karl Brazil, Mikkey Dee, Brian Tichy, Jost Nickel i Mike Terrana. 

Odlazi na još jednu turneju s Andreasom Gabalierom te snimaju dva live DVD-a: Mountainman – Live aus Berlin i MTV Unplugged with Andreas Gabalier, s kojim odlaze na turneju i osvajaju Echo nagradu. Na iduću turneju, Andreas Gabalier Stadion Tour, odlaze 2017., a dvije godine kasnije održavaju turneju za 10. obljetnicu, Anniversary Stadion Tour.

U travnju 2018. Godine pridružuje se The Mat Sinner Bandu na turneji Rock Meets Classic, na kojem su mu kolege Francis Rossi (Status Quo), Michael Sadler (Saga), John Helliwell & Jesse Siebenberg (Supertramp), Eric Bazilian (The Hooters), Leo Leoni & Nic Maeder (Gotthard) te RMC Symphony Orchestra. Iste godine svira na trećem mjuziklu, Les Misérables.

Marko se pridružuje bendu renomirane hrvatske violončelistice, Ane Rucner, kao glazbeni redatelj i performer. Bend je odlazio na tri turneje po Kini.

Osvojio je prvo mjesto na Drummer Duel natjecanju na Zagreb Guitar Show-u 2012. godine. Dvostruki je dobitnik nagrade Status za najboljeg pop/rock bubnjara (2015. i 2018.), a 2016. godine osvojio je Echo nagradu, za album MTV Unplugged with Andreas Gabalier.