Marko Petrović

YMS tečajevi:

Play For Keeps, Piano Forte

Školovanje:

Srednja glazbena škola „Pavao Markovac“, Zagreb (klavir), VIII. odsjek Muzičke Akademije u Zagrebu, Institut za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ (1999-2002)

Certifikati i diplome:

Muzička akademija u Zagrebu 

Glazbena postignuća:

Marko već tijekom školovanja ostvaruje zapažene rezultate u pijanističkom radu, od kojih se ističu produkcije i koncerti po svim većim koncertnim dvoranama Hrvatske: KD Vatroslav Lisinski, Hrvatski glazbeni zavod, muzej Mimara, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Umjetnički paviljon, Hrvatski povijesni muzej, Arena Gripe, Knežev dvor u Dubrovniku, itd.

Na proslavi prvog Dana državnosti 1991. u koncertnoj dvorani Lisinski sudjeluje sa solo točkom među nekolicinom odabranih učenika klavira iz cijele Hrvatske, a 1992. s orkestrom Glazbene akademije izvodi Koncert za jednog dječaka Brun Bjelinskog, u prisustvu samog skladatelja.

Osvojio je prvu nagradu na državnom pijanističkom natjecanju održanom u Zagrebu 1996. godine.

Sudionik je mnogih seminara i usavršavanja kod raznih hrvatskih i inozemnih pijanista te redovito sudjeluje na svim smotrama i produkcijama studenata Muzičke akademije.

Na Muzičkom biennalu Zagreb 2006. nastupa izvodeći skladbe B. Šipuša, J. NcLaughlina, C. Coreae u prerađenim aranžmanima za klasični jazz sastav.

Nakon studija djeluje uglavnom na hrvatskoj rock pop i jazz sceni, svirajući i snimajući sa renomiranim izvođačima: Ninom Badrić, Dinom Dvornikom, Songkillersima, Akijem Rahimovskim, Tonyjem Cetinskim, grupama Neki to vole vruće, The Bastardz, Meritas te mnogim drugima. S njima svira u najvećim sportskim i koncertnim dvoranama u regiji: Dom Sportova i Arena u Zagrebu, Dvorana Gripe u Splitu, Arena u Puli, Sava centar i Arena u Beogradu, Zetra u Sarajevu…

Kao klavirist, klavijaturist i aranžer surađivao je s orkestrom kazališta Komedija i orkestrom Hrvatske vojske u raznim predstavama i projektima.

Pobjedio je 2011. s jazz-blues sastavom Downstrokes na hrvatskom izboru za predstavnika na svjetskom jazz-blues natjecanju u Memphisu, „Memphis International Blues Challenge“, gdje održavaju zapažene nastupe među 180 sastava iz cijeloga svijeta.

U HUZIP-u (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava) je registrirano više od 200 pjesama i skladbi na kojima sudjeluje kao izvođač ili aranžer.

Marko radi i kao umjetnički suradnik korepetitor na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te honorarno kao korepetitor.