Marko Vucković

YMS tečajevi:

Hobby, Music Parade, Music Adventure, Six Strings Adventure

Školovanje:

Srednja glazbena škola Ferdo Livadić, Samobor, Međunarodna ljetna škola Youngmasters, Samobor, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu 

Glazbena postignuća:

Marko je rođen u Zagrebu 1996., a gitaru je počeo svirati kao devetogodišnjak. Srednju glazbenu školu Ferdo Livadić u Samoboru završio je pod mentorstvom profesorice Ivane Trogrlić.

Već tijekom srednje glazbene škole Marko je pokazao svoju sklonost komornoj glazbi nastupajući s flautisticom Anesom Čajević Glojnarić. Na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji ovaj je sastav u dva navrata (2011. i 2012. godine) bio dobitnik 2 nagrade. 

Nakon mature u općoj gimnaziji i završnog solističkog koncerta u Galeriji Prica u Samoboru, Marko upisuje Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu te je nakon tri godine studija ipak odlučio izaći na prijemni ispit glazbene pedagogije nakon kojeg 2018. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je trenutno student 3. godine. 

Tijekom svog glazbenog obrazovanja Marko je u dva navrata pohađao Međunarodnu ljetnu školu Youngmasters u Samoboru u razredima Petrita Çekua i Pedra Ribeira Rodriguesa. Zahvaljujući svojoj muzikalnosti, konstruktivnom i sadržajnom pristupu glazbenom djelu te interesu za raznolike glazbene žanrove, Marko je 2014. godine bio jedan od petero izabranih u programu Youngmasters Excellent. 

Nakon srednje škole počinje stjecati prva glazbeno pedagoška iskustva u Malom muzičkom ateljeu, u grupnim radionicama gitare i glazbenog vrtića. U ovim programima dolazi do izražaja njegova nadarenost i kreativnost, osobito u radu s predškolskim i ranim školskim uzrastom. 

Tijekom studija na agronomiji, Marko se u sklopu udruga (Mali muzički atelje, Klub učenika i studenata Samobor) i javnih ustanova (Pučko otvoreno učilište, Centar za mlade ‘Bunker’) bavi organizacijom raznih projekata. 

Začetnik je i glavni organizator natjecanja mladih glazbenika ‘Bunker acoustic’ (2018. i 2019 godine) i sudjeluje u organizaciji natjecanja mladih klavijaturista ‘I love synth’. 
2015. godine jedan je od osnivača GAGS-a (Gitarističkog Ansambla Grada Samobora) unutar kojeg se ističe izvođačkom, aranžerskom, i skladateljskom djelatnošću. Uz veliki broj nastupa gitarskog ansambla, ističe se nastup u Puli na Camille Awards dodjeli nagrada za najboljeg filmskog skladatelja. 
2020. godine je svojom skladbom ‘Pour elle’ osvojio 3. mjesto na francuskom natjecanju za kompoziciju ‘Svijet u glazbi’, te iste godine postaje član HDS-a sa prvom prijavljenom pjesmom ‘Čudo je moguće’, koju je napisao u suradnji s izvođačom Jacquesom Houdekom. Ista je pjesma poslužila kao pozadina za RTL-ovu božićnu humanitarnu akciju 2020. godine.