Matija Kasaić Draškić

YMS tečaj:

Hobby

Školovanje:

Glazbeno učilište Elly Bašić (kontrabas, 2009.-2013.),  Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu (kontrabas, 2014.-2020.), Erasmus stručna praksa – Paradiso Films Documentaries Limited, Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo (solist kontrabasist, 2018.)

Certifikati i diplome:

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, kontrabas, mag. Mus. (2020.)

Glazbena postignuća:

Matija je glazbenik kontrabasist rođen u Zagrebu 1993. godine, a svoje glazbeno obrazovanje započinje 2009. godine na Glazbenom učilištu Elly Bašić, na kojemu je u 2019. i 2020. bio mentor kontrabasa. Obrazovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, za vrijeme kojeg odlazi i na Erasmus kao solist kontrabasist. 

U razdoblju od 2017. do 2019. godine, Matija je predstavnik umjetničkog područja u predsjedništvu studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik studentskog zbora Muzičke akademije u studentskom zboru i skupštini Sveučilišta u Zagrebu te član Senata Sveučilišta u Zagrebu. 

  1. godine dobio je rektorovu nagradu za sviranje u projektu Cosi Fan Tutte (W. A. Mozart). Suosnivač je udruge Orkestar mladih glazbenika – OMG, te član ansambla ASMANGU i Cantus Junior.

Od 2017. do 2020. godine djeluje kao asistent produkcije i producent na projektima Muzičke akademije, KDVL-a i kazališta Ulysses. Za vrijeme studija također djeluje i kao izvođač u orkestrima i ansamblima za kazalište Ulysses, HNK u Zagrebu, Muzički Biennale Zagreb, Cantus Ansambl, Zagrebačku Filharmoniju i mnoge druge.

Sudjelovao je i na pregršt volonterskih projekata, kao što su “Muzike u klinike”(organizacija nastupa u Klinici za tumore KBC Sestara milosrdnica), volontiranje na Međunarodnoj ljetnoj školi muzikoterapije u organizaciji teatra Ulysses (glazbeno-pedagoški rad uz mentorstvo kompozitora i profesora N. Osbornea), organizacija ciklusa Virtuoso te sudjelovanje na međunarodnom projektu ENCORE/New Ways In Classical Music pod vodstvom Međunarodne glazbene mladeži.

U njegovim širokim interesima i područjima djelovanja, zanimaju ga još i glazbena pedagogija i metodologija u podučavanju kontrabasa, izvođački i eksperimentalni aspekti suvremene glazbe, snimanje i obrada zvuka, snimanje i produkcija filma, društvena angažiranosti i humanitarni rad, produkcija glazbenih događaja i slično.

Matija je od 2020. član tima za provjeru glazbenog sadržaja u neurološkom istraživanju X-System.co.uk, član je uredništva za nova izdanja Delphian Recordsa (UK) te se bavi freelance fotografijom, videom te snimanjem i obradom zvuka.