Paulina Đapo

YMS tečajevi:

Hobby, Class Vocals

Školovanje:

Umjetnička škola Luke Sorkočevića u Dubrovniku, Glazbena škola Pavla Markovca u Zagrebu, Muzička akademija u Zagrebu (studij pjevanja)

Certifikati i diplome:

mag.mus. Muzička akademija u Zagrebu (prof. Vlatka Oršanić), 2016.

Glazbena postignuća:

Paulina svoje glazbeno obrazovanje započinje u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku kod prof. Dubravke Hilje. Daljnju glazbenu naobrazbu nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Nataše Šurine. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vlatke Oršanić. 

Pohađala je brojne seminare kod vrsnih pedagoga (Snježana Bujanović-Stanislav, Tihana Herceg Ivšić, Cornelis Witthoefft, Breda Zakotnik, Georgia Dias, Marie Helle, Olivera Miljaković, Silvia dalla Benetta i dr.).

Dobitnica je mnogih nagrada od kojih se posebno izdvajaju I. nagrade na međunarodnim natjecanjima pjevača „Bruna Špiler“ 2012., „Lazar Jovanović“ 2013. te „Lav Mirski” 2014. godine. 

Od brojnih nastupa ističe se Svečani koncert u prosincu 2014. godine povodom 100. godišnjice smrti Ivana pl. Zajca u Hrvatskom Glazbenom Zavodu pod ravnanjem mo. Zorana Juranića. Ostvarila je zapažene nastupe i u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija,  Švicarska). 

Sudjelovala u projektima Muzičke akademije i kazališta Mala scena, „Momci na brod“, operete Ivana pl. Zajca gdje je tumačila lik Bibiane, te u operi Giancarla Menottia „Amelija ide na ples“ gdje je tumačila naslovnu ulogu s kojom je ujedno i diplomirala.

Surađivala je s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, mješovitim zborom Libertas, Zagrebačkom filharmonijom, Društvenim orkestrom Hrvatskoga glazbenog zavoda, Cameratom Zagreb & Belper Chorom te je bila članica ansambla za ranu glazbu Cappella Ragusina iz Dubrovnika. 

Ujedno je i članica višestruko nagrađivane ženske klape Armorin iz Zagreba (četverostruke pobjednice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu). U prosincu 2019. godine klapa Armorin izdaje svoj drugi nosač zvuka „Dite” gdje osim uloge pjevačice ima i ulogu glazbenog producenta. Album „Dite” nominiran je na dodjeli Porin 2020. za najbolji album u kategoriji klapske glazbe te za najbolju glazbenu produkciju.

Surađuje s klapama kao vokalni mentor (muška klapa Bošket) i voditelj (ženska klapa Figurin pri Udruzi studenata Dubrovnika „Libertas” u Zagrebu, te muška klapa Banderija) te kao producent, organizator i glazbeni urednik raznih koncerata i manifestacija. 

Uz Muzičku akademiju, diplomirala je i na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu (mag. geogr.).