Tomislav Mihaljević

YMS tečajevi:

Play For Keeps, Piano Forte

Školovanje:

Osnovna glazbena škola Rudolfa Matza (smjer klavir)

Glazbena postignuća:

Tomislav je klavijaturist, vokalist, aranžer i gitarist koji je osnovno glazbeno obrazovanje stekao u Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu.

Od 2003. do 2009. bio je član zbora Hilarus, s kojim 2009. snima studijski album “Ostani na svjetlu”, na kojem djeluje kao klavijaturist, vokalist, aranžer te izvršni producent. Klapi Punti, u kojoj pjeva bariton, drugi tenor, svira gitaru te aranžira, pridružuje se 2008. godine. 

Od 2009. je član zbora Izvor s kojim kao klavijaturist, vokalist, gitarist i aranžer sudjeluje u brojnim projektima i zajedničkim suradnjama s Oliverom Dragojevićem, Gibonnijem, Radojkom Šverko, sestrama Husar i mnogim drugim estradnim umjetnicima. S njima 2012. godine sudjeluje u  HRT-ovom natjecateljskom showu “Do posljednjeg zbora”, na kojem osvajaju drugo mjesto te osvajaju prvu nagradu publike na prvom hrvatskom gospel festivalu u Križevcima. Iduće godine snimaju live album “Izvor20” na kojem djeluje kao vokalist i aranžer.

Od 2010. do 2016. je  korepetitor u vokalnom studiju Kubus/Bacchabundus.

Tomislav svira i pjeva s brojnim bendovima, kao što su: pop-rock grupa Raspashow (2010-2012, klavijaturist i back vokalist), country sastav Cherry Hill (2011-2019, klavijaturist, vokalist, bas gitaris), pop-rock grupa Leteći odred (2012-trenutno, klavijaturist, back vokalist), grupa Money 2 (2013 – trenutno, klavijaturist, back vokalist). Također, kao freelance glazbenik djelovao je kao glazbena pratnja brojnim umjetnicima s hrvatske estradne scene, live i studijski, najčešće kao klavijaturist i/ili back vokalist.

Od 2011. je član gospel sastava The Messengers s kojim sudjeluje u brojnim projektima, između ostalih i na snimanju live albuma “Total praise” i “S(w)ingin with the Messengers” na kojima radi kao vokalist, aranžer i izvršni producent. S njima 2018. godine osvaja 1.nagradu na međunarodnom natjecanju zborova u Veroni.

Sudjeluje u projektu koprodukcije Teatra Aplauz i Kazališta Komedija “Djevojčica sa žigicama” 2012. godine. Iste godine sudjeluje u projektu Puhačkog orkestra OSRH “TheQueen Symphony” kao član zbora.

Od 2017. djeluje kao honorarni član vokalnog ansambla kazališta Komedija (rock opera “Jesus Christ Superstar”), a iduće godine aranžira i snima glazbu za film “Glas” Ognjena Sviličića te s klapom Pianissimo osvajam apsolutnu nagradu (1. nagradu žirija te 1. nagradu publike) na studentskom festivalu dalmatinskih klapa u Zagrebu.

Na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, Dora 2019. sudjeluje kao prateći vokal, te je iste godine prateći glazbenik (klavijaturist u polufinalnim i finalnim emisijama showa Supertalent. Godinu kasnije sudjeluje u finalnoj emisiji showa The Voice kao back vokalist.

Od 2019. godine djeluje kao honorarni član Jazz orkestra HV kao klavirist, a 2020. s klapom Diversa osvaja 1. nagradu stručnog žirija (Zlatni štit) na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu u konkurenciji mješovitih klapa. Do kraja 2020. godine postaje član The Funkensteinsa, pratećeg benda Matije Cveka.