Tomislav Presečki

YMS tečajevi:

Guitar Encounters, Classical Guitar, Six Strings Adventure

Školovanje:

Osnovna glazbena škola Ladislav Račić u Zagrebu, Srednja glazbena škola Ladislav Račić u Zagrebu

Certifikati i diplome:

Vocal recording technology, Berklee College for Music

Glazbena postignuća:

Tomislav je završio osnovnu i srednju glazbenu školu (smjer električna gitara) u Glazbenoj školi Ladislav Račić na Ribnjaku. Kao istaknuti polaznik predstavljao je školu na Muzičkom Biennalu Zagreb 2009. godine, te na ljetnom seminaru na Popakademie Baden-Württemberg u Manheimu 2013. Godine.

Iskustvo u formi mjuzikla prikupio je svirajući predstave u organizaciji B Glad produkcije, ‘’Crna kuća’’ i ‘’Pacijenti’’. Uz navedene sudjeluje u stvaranju prvog mjuzikla o Hrvatskom Zagorju ‘’Zeleno Blago’’ i mjuziklu ‘’Hair’’ u organizaciji Srednje škole za popularnu i jazz glazbu na Ribnjaku, te u hrvatskoj adaptaciji mjuzikla “Les Miserables” u režiji Richarda Monteza.

Nastupa diljem regije, u pratećim sastavima mnogih poznatih imena estrade i kulture (The Frajle, Tereza Kesovija, Ana Rucner, sestre Husar i drugi). Član je revijalnog orkestra Festivala kajkavskih popevki, na kojem je angažiran i kao aranžer. Također svira u pratećim sastavima Uskrs festa, Siscia festivala te Hrvatskog pletera.

Uz primarni interes u vidu sviranja električne/akustične gitare, bavi se studijskim snimanjem i produkcijom, gdje surađuje s renomiranim imenima hrvatske glazbene scene poput Ane Rucner, Marije Husar, Kristijana Rahimovskog, Davora Radolfija, The Frajle i mnogih drugih. 

S ciljem daljnjeg usavršavanja, 2016. godine polaže i završava online tečaj, ‘’Vocal recording technology’’, na poznatom američkom sveučilištu Berklee Collage for Music.

Tijekom 2020. godine postaje članom novoosnovanih bendova Chameleon Crew Collective i The Funks, koji su nastali i djeluju putem internet kolaboracija.