“Život sa muzikom i muzička kreativnost važan su deo modernog društva”, temeljna je misao edukativnog sistema Yamaha Music School i njegovih 6000 muzičkih škola u više od 40 zemalja sveta.

Osnovana u Japanu 1954., kroz sistem Yamaha Music School dosada je prošlo više od 30 miliona učenika. Od samih početaka, cilj škole je negovanje muzičkog umeća kod dece ako i potpora muzičkom usavršavanju odraslih. Prvu filijalu u SAD-u Yamaha otvara 1964., dve godine kasnije u Meksiku, Kanadi i Tajlandu, a prva evropska filijala otvorena je 1967. u Nemačkoj.

Da bi ostvarili svoju misiju, i beogradski mentori će  proći temeljnu obuku jedinstvenu za sve Yamahine mentore u svetu, a pristup i kvalitet nastavnog sadržaja, udžbenika i instrumenata razvijeni su po najvišim pedagoškim standardima.

“Kurikulum Yamaha Music School počiva na zabavi, sveobuhvatnosti, kvalitetnom programu kao i nikako manje važnom sagledavanju pozitivnog utjecaja muzike na intelektualni, emocionalni i fizički razvoj čoveka”, ističe se.

Bilo da ste profesionalac ili amater, kursevi pevanja i sviranja za odrasle dele istu predanost i kvalitet kao i kursevi za najmlađe. Želite li usavršiti svoje veštine, otkriti svoj muzički izraz ili se jednostavno zabaviti kroz muziku, odgovor je jednostavan: “let’s play”!

Među uspešnim polaznicima Yamaha Music School u svetu ističu se nagrađivani pijanista i kompozitor Paul Romero, koncert majstor Ayoko Uehara, jazz muzičari Hiromi Uehara i Keiko Matsui kao i niz drugih. Naravno, bavljenje muzikom nije isključivo vezano za velike svetske pozornice i diskografska izdanja – ono može biti i lep hobi, a Yamaha Music School će vam pružiti kvalitetne temelje za doživotno uživanje u toj grani umetnosti.

Za više informacijama o upisu i kursevima slobodno nam pišite putem e-maila – čekamo vas od jeseni u ulici Koste Glavinića 5e!