Uoči jesenjeg otvaranja beogradske filijale Yamaha Music School, predstavljamo vam 10 stvari koje će vam olakšati odluku pri upisu na neki od naših kurseva…

1. Yamaha Music School osnovana je u Japanu 1954. Škola je u međuvremenu postala prisutna u preko 40 zemalja sveta, s više od 6000 filijala, a kroz sistem Yamaha Music School dosad je prošlo preko 30 miliona polaznika širom sveta.

2. Yamaha Music School Beograd je prva Yamaha škola u Srbiji. Adaptirana prema najnovijim standardima škola se nalazi na adresi Koste Glavinića 5e, pozicionirana u srcu Senjaka. Naša misija je da u prijatnom ambijentu škole povežemo ljude sa čarolijom muzike i da održavamo tu vezu za ceo život.

3. Uz kurseve za odrasle, Yamaha Music School veliku pažnju posvećuje muzičkom obrazovanju dece. Od “Hobby” programa namenjenog deci od 1,5 godine, preko “Music parade” za one od 4 do 6 godina, do “Music adventure” za decu od 6. do 8. godine, zajedničko im je istraživanje i učenje muzike kroz igru, pesmu i zabavu.

4. Grupni ili individualni programi pevanja, zatim akustične, klasične i električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i klavira, saksofona, violine i flaute namenjeni su svima od 8. godine nadalje. “Ne postoji gornja starosna granica”, poručuju iz Yamahe…

5. Licencirani mentori i njihovo kontinuirano usavršavanje ponos su Yamaha Music School sistema. Profesori u beogradskoj školi mogu se pohvaliti velikim izvođačkim iskustvom i  saradnjom sa uspešnim muzičarima širom sveta.

6. Mentori prolaze temeljnu obuku jedinstvenu za sve Yamahine mentore u svetu, a pristup i kvalitet nastavnog sadržaja, udžbenika i instrumenata razvijeni su po najvišim pedagoškim standardima. “Tehnika i vežba su važne ali emocija i strast su istinski pokretači i tome Yamaha daje naglasak u svom programu”, ističe glavni pedagog Yamaha Music School Europe, Patrick Onrust.

7. Tradicionalni pristup muzičkih škola često rezultira gubitkom motivacije i udaljavanjem od muzike, dok Yamaha Music School pristupa drugačije stavljajući u fokus kreativnost i individualnost polaznika. Bachu, Beetovenu, lestvicama i etidama  rame uz rame stoje Poul McCartney, Lady Gaga. Odlika jedinstvenog Yamahinog kurikuluma su improvizacija i grupno muziciranje.

8. Koncertna izvođenja predstavljaju jednu od ključnih stvari obrazovnog sistema Yamaha Music School i obavezan deo godišnjeg programa. Ako ste pritom još i autor pesme koju želite izvesti na završnoj priredbi, još bolje! “Mi ne razvijamo isključivo muzičare koji reprodukuju muziku, već i one koji će muzikom izraziti svoje misli i ideje”, poručuju.

9. U cenu školarine uključena su dva javna časa i dva godišnja koncerta kao i moderni priručnici i kvalitetni Yamahini instrumenti, uz mogućnost grupnog ili individualnog pohađanja nastave.

10. Zanima vas zašto smo odabrali moto “let’s play”?! Prijavite se za neki od naših muzičkih kurseva i odgovor saznajte sami!